Ga naar de inhoud

Buikklachten – Mondje dicht

Een bekende van mij! Een dame van tegen de 60 en volop bezig met bewustwording.

Dus vertelt ze gelijk dat ze laatste tijd veel emoties aan het doorwerken is. En daarom zal mijn maag- en levergebied wel zo pijnlijk zijn. Veel irritaties de laatste tijd.

We praten er even over en het valt op dat ze zich alsmaar wil kunnen aanpassen in de situaties die haar nu parten spelen. Het zegt toch alles over mij, wanneer dit niet lukt?

De boodschap in die situaties ligt mogelijk op een ander terrein. Zelf de verantwoordelijkheid willen oppakken om rust te creëren en meer tijd voor zichzelf vrij te kunnen maken.

Zittend op de rand van de tafel vraag ik haar te blijven zitten terwijl ik haar rustig diverse kanten probeer op te trekken en duwen. Uit dit stukje onderzoek komt duidelijk de emotionele relatie naar boven. Maar vooral ook een structureel probleem wat om aandacht vraagt. Beiden zijn met elkaar gelinkt en nu vraagt ook een blokkade in haar lichaam letterlijk om aandacht.

Liggend wordt tijdens het onderzoek duidelijk dat ze geen verbinding heft met de achterzijde van haar lichaam. Daarnaast blokkeert haar heup- en bekkenregio. Nader onderzoek brengt mij bij haar 12-vingerige darm, en wel naar de ‘mondopening voor de gal en alvleesklierenzymen. Die functioneert alleen goed in het sluiten. De galsappen en de enzymen uit de alvleesklier kunnen hierdoor onvoldoende vrij hun weg vinden naar de 12-vingerige darm. En hierdoor loopt ook de vertering niet goed. En dat kan de pijn in maag- en leverstreek verklaren.

De behandeling van – de aandacht voor – deze ‘mondopening’ brengt haar direct weer in verbinding met haar lichaam. Volledig herstel.

Ik zie en hoor haar lachen tijdens mijn humoristische manier van uitleggen … alleen laat het onderzoek op dat moment zien dat haar lichaam een ander signaal geeft. Weer een blokkade in haar heup- en bekkenregio.

Ze geeft toe dat de uitleg veel duidelijkheid geeft … alleen roept ‘het mondje zit dicht’ letterlijk een spanning in mij op. Het geeft een gevoel alsof ik weer faal en het weer niet goed doe. Terwijl ik eigenlijk wel weet dat ik het wel goed doe.

We hebben het er met elkaar over. Het woorden geven geeft inzicht en verheldering. En dit geeft ook gelijk een positieve herstellende reactie.

We nemen samen 2 oefeningen door. Die haar kunnen helpen om het positieve effect te bekrachtigen. En ook om deze er weer bij te kunnen pakken wanneer het nodig is.

Daarna is er ruimte voor ontspanning. Er gewoon volledig zijn … toegeven aan de verstilling in het lichaam, de diepe ontspanning.

Als herboren staat ze van de tafel.

We maken een afspraak voor over 2 weken. Het voelt goed om even vinger aan de pols te houden …