DE KERN boz

Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Reiki eerste graad (Shoden) – DE KERN boz

Reiki eerste graad (Shoden)

Reiki is een Japans woord voor spirituele energie. Rei betekent ‘spiritueel’ en Ki ‘energie’. In het Westen wordt Reiki vertaald als ‘universele energie’. Deze spirituele energie is de bron van waaruit in wezen al het leven ontstaat.

Reiki is een methode op het gebied van werken met energie; om energie op te nemen uit het energieveld en te gebruiken voor jezelf en/of anderen.

Reiki ondersteunt het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest. Het zorgt ervoor dat het vermogen om energie op te nemen hersteld wordt waardoor deze energie zijn vrije stroming in lichaam en geest herwint.
Reiki maakt je hiervan weer bewust en brengt je in contact met deze bron.

Wij maken allemaal onderdeel uit van deze bron en bestaan allemaal uit energie. Reiki is een methode om met deze energie te werken en deze methode kan iedereen leren.

De cursus helpt je om je weer te verbinden met deze energie. De inwijdingen die plaatsvinden tijdens deze cursus zorgen ervoor dat je weer aangesloten wordt op het energieveld.
En als je weer hierop aangesloten bent, ondersteunt Reiki jou in de processen waar je op dat moment mee bezig bent.

Voor de meeste mensen die wij ontmoeten is Reiki een vorm van handoplegging. Wij voelen de behoefte om aan te geven dat dit binnen Reiki een onderdeel is, maar beslist niet de belangrijkste. Het Reiki systeem volgens Mikao Usui steunt op vijf peilers, waarvan handoplegging er één is.

Wil je meer informatie, download dan het informatieboekje op de downloadpagina.

Er kunnen zich maximaal 6 personen inschrijven. De inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding.

In principe is er ieder kwartaal een cursusweekend (zaterdag en zondag).
Beide dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur. Je bent welkom vanaf 09.30 uur.
Breng zelf je lunch mee. Wij zorgen voor koffie en thee.

Na 3 weken is er een terugkommoment (datum en tijd worden gepland in onderling overleg).