DE KERN boz

Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Mireille Lammens – Weerbaarheid en haptotherapie: kom maar (voor jezelf) op! – DE KERN boz

Mireille Lammens – Weerbaarheid en haptotherapie: kom maar (voor jezelf) op!


Datum: zaterdag 24 april 2021
Docent: Mireille Lammens
Max deelnemers: 26
Prijs: € 105,00

Opmerking: GEACCREDITEERD door de VBAG (EA-2021-02); vakinhoudelijk – 2 dagdelen = 2 studiepunten.

Binnen de (haptotherapeutische) praktijk komen hulpvragen omtrent weerbaarheid veel voor. Zo maar wat vragen die opkomen omtrent weerbaarheid: Hoe doe je dat? Voor jezelf opkomen en aangeven wat je niet of juist wel graag wil. Hoe maak je voelbaar dat iemand echt voor zichzelf gaat staan, zijn grenzen ervaart en deze op een heldere manier gaat aangeven?

Hoe belangrijk is het dat je een cliënt, die te maken heeft (gehad) met agressie, handvatten kan geven om escalatie te voorkomen en dat hij/zij weer zelfvertrouwen ontwikkelt? Hoe geef je daar dan een praktische draai aan?
Of hoe begeleid je iemand die snel boos wordt om zijn agressie te gaan reguleren, zodat hij/zij niet meer angstig hoeft te zijn dat hij ‘ploft’? Maar ook: hoe weerbaar ben jij als behandelaar? Kom jij voor jezelf op als iemand in jouw grensgebied komt of daarover? Wat als een cliënt agressief naar je wordt? Hoe red je jij jezelf dan? Ben je stevig genoeg of ga je er juist te hard of te zacht in?

Zo maar wat situaties uit de dagelijkse praktijk waarin Mireille Lammens je mee wil nemen op een actieve dag tijdens een workshop waarin vele perspectieven rondom weerbaarheid aan bod komen.

Wie is Mireille Lammens? Lees meer